270.000 euro gereserveerd voor ontwikkeling Skaeve Huse

Algemeen
Boerderij Noord Akendam vroeger. De boerderij wordt weer in ere hersteld.
Boerderij Noord Akendam vroeger. De boerderij wordt weer in ere hersteld. (Foto: Stichting Historisch Schoten)

HAARLEM - De ontwikkeling van de zes Skaeve Huse die aan de Vergierdeweg komen, gaat in totaal zo’n 270.000 euro kosten. Dat is te lezen in de startnotitie over de plannen, die vanaf nu in te zien is. 

Het budget wordt op de volgende manier verdeeld:

- 50.000 euro voor de uitvoering van maatregelen voor wind- en waterdicht maken van de bestaande opstallen

- 70.000 euro voor het opstellen van een plan van aanpak voor herbestemming van boerderij en erf

- en 150.000 euro voor het voorbereiden en doorlopen van een bestemmingsplanprocedure, het uitwerken van het veiligheids- en beheerplan en het uitvoeren van het participatie- en inspraakplan. 

De meeste kosten zullen voor rekening van de gemeente komen. Voor de plannen voor de herbestemming van monumentale boerderij Noord Akendam wordt mogelijk een crowdfundingsactie gestart door de wijkraad.  

Gesprekken met belanghebbenden

De afgelopen maanden heeft de gemeente gesprekken gevoerd met diverse belanghebbenden, zoals omwonenden en ondernemers. “Via de website en Facebookpagina Haarlem Noord van de gemeente werden mensen uitgenodigd om zich aan te melden voor een interview. In de interviews konden mensen aangeven hoe zij betrokken willen worden bij het verder uitwerken van de plannen voor de Vergierdeweg 452/454.”

Startnotitie Skaeve Huse

De startnotitie is op 20 februari besproken in de gemeenteraad. Hier kun je de hele startnotitie van de Skaeve Huse nalezen.