Vanaf nu: booster halen zonder afspraak in Haarlem

Algemeen
Haal nu je boosterprik ook zonder afspraak in Haarlem.
Haal nu je boosterprik ook zonder afspraak in Haarlem. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Vanaf dinsdag 25 januari kunnen Haarlemmers zonder afspraak een boosterprik halen in het Kennemer Sportcenter in de stad. Dat laat de GGD Kennemerland weten.

“Daarmee bieden alle locaties in de regio nu vrije inloop aan”, aldus de GGD. “Op de locaties in Haarlem, IJmuiden, Velsen en de XL-locatie in Badhoevedorp - Schiphol - kan iedereen van 18 jaar of ouder nu zonder afspraak de boosterprik tegen corona halen. Voor de eerste of tweede prik kon je al zonder afspraak op deze locaties terecht.”

Nu steeds meer mensen hun booster hebben gehaald, ontstaat er volgens de GGD ruimte om te boosteren zonder afspraak. “Met de vrije inloop hopen we de drempel te verlagen om de booster te halen.”

Booster zonder afspraak: zo werkt het

Heb je al een afspraak gemaakt? Ook dan kun je gewoon vrij inlopen. Check wel even van tevoren op het Twitter-account van de GGD of er in Haarlem of omliggende locatie nog plek is voor een booster zonder afspraak. 

Dit moet je ook weten:

  • Voor een boosterprik moet je 18 jaar of ouder zijn.
  • Kom je zonder afspraak? Check dan altijd vooraf de actuele informatie en openingstijden op ggdkennemerland.nl/coronavaccin. 
  • Had je al een afspraak gemaakt? Vergeet dat niet te melden op de vaccinatielocatie. Je afspraak wordt dan uit het systeem gehaald.
  • Maak je liever een afspraak? Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.
  • Er moet minimaal 3 maanden zitten tussen de boosterprik en de laatste (basis)vaccinatie óf een doorgemaakte coronabesmetting.
  • Je kunt de boostervaccinatie twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik halen.