Kerstbomenactie: en de winnaar is...

Algemeen
Boris wint de superprijs van de Kerstbomenactie!
Boris wint de superprijs van de Kerstbomenactie! (Foto: Paul Vreeker- United Photos)

HAARLEM - Na jaren te hebben meegedaan met de Kerstbomenactie van Spaarnelanden, was het dit keer dan eindelijk zover: De Haarlemse Boris Loeff won de wedstrijd, en daarmee de superprijs van 500 euro!

De Kerstbomenactie Haarlem is een jaarlijks terugkerende competitie waarbij kinderen tot en met 15 jaar hun kerstbomen kunnen inleveren. Daarvoor krijgen ze 50 cent én een lootje, waarmee ze kans maken op de Superprijs van 500 euro om te besteden met de klas. De actie is bedoeld om een ‘wildgroei’ aan gedumpte kerstbomen tegen te gaan. De ingezamelde bomen worden uiteindelijk verwerkt tot compost. 

Klassenuitje

Dit jaar was Boris dus de gelukkige winnaar. “Boris verzamelde afgelopen maand maar liefst 46 kerstbomen en leverde deze in tijdens de Kerstbomenactie”, aldus Spaarnelanden. “Tussen de lootjes die hij voor de bomen kreeg, bleek het winnende lot te zitten waarmee hij de Superprijs van € 500,- wint. Boris woont in Haarlem en zit in groep 7 van de Prinses Beatrixschool in Heemstede. Boris wil de prijs besteden aan een klassenuitje en gaan zwemmen met de hele klas in Center Parcs Zandvoort zodra het weer kan.”

13.511 bomen

De actie heeft uiteindelijk 13.511 bomen opgeleverd, die door de kinderen zijn opgehaald.