Onderhoud Lange Brug/Verfrollerbrug: dit moet je weten

Algemeen
De Verfroller krijgt een opknapbeurt.
De Verfroller krijgt een opknapbeurt. (Foto: Ad Timmers)

HAARLEM - De Langebrug, ook bekend als de Verfroller, is toe aan groot onderhoud. Een aantal onderdelen van deze brug is namelijk sterk verouderd. In februari 2022 starten de inspecties en voorbereidende werkzaamheden. 

De bediening van de brug wordt ook vervangen. De brug is daarmee voorbereid op bediening op afstand. Met het groot onderhoud zorgt Haarlem dat de brug weer veilig en betrouwbaar werkt.

Onderhoud Verfroller

In maart 2022 start de controle van en reparatie aan de aandrijving van de brug. Hiervoor zijn in een aantal nachten tussen 00.00 en 4.45 uur werkzaamheden nodig. De verwachting is dat de rijbaan overdag gewoon open is, maar dat in de nacht auto’s en ander gemotoriseerd verkeer worden omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen de brug zoveel mogelijk blijven gebruiken (of worden eventueel omgeleid via de Melkbrug). Tijdens de werkzaamheden is doorvaart op de vaarweg onder de Langebrug niet mogelijk.

Vaarseizoen

Gedurende het vaarseizoen van april tot en met oktober 2022 leveren de werkzaamheden naar verwachting geen last op voor de vaart.

Voor de start van de nieuwe bediening en besturing in het najaar van 2022 worden werkzaamheden verricht tussen 00.00 en 4.45 uur.