Meer ruimte, meer plaatsen en wifi!

Nieuws
Aan machinist Edwin Lageweg de eer om de eerste rit met deze nieuwe sprinter te rijden. (Foto: NS)
Aan machinist Edwin Lageweg de eer om de eerste rit met deze nieuwe sprinter te rijden. (Foto: NS) rodi.nl

HAARLEM - Mondriaan op de muren, lange fiets- en rolstoelplaatsen, oplaadpunten voor telefoon en een wifi-netwerk. De nieuwe generatie Sprinters van NS is afgestemd op het gemak en comfort van de reiziger 2.0. Zondagochtend ging de dienstregeling 2019 met de nieuwe sprinter SNG vanuit Haarlem van start.

Machinist Edwin Lageweg had op deze vroege rit als reizigers Roger van Boxtel, president-directeur van NS en staatssecretaris van Infrastructuur & Waterstaat Stientje van Veldhoven. Hij bracht ze naar Leiden.

Lageweg was vereerd met de eerste rit: “Ik ben afgelopen jaren betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze trein en nu rijd ik er zelf in. De trein trekt vlot op, is voelt gelijk vertrouwd en is voor onze reiziger nog comfortabeler. Ik verwacht dat we er veel plezier aan gaan beleven.”

Staatssecretaris Van Veldhoven: ‘Fantastisch om vanmorgen als een van de eersten van de straks duizenden reizigers per dag in deze mooie nieuwe trein te mogen stappen. De trein is niet alleen comfortabel, maar ook toegankelijk voor álle reizigers.’

Roger van Boxtel onderstreept het belang van de nieuwe trein: “Sprinters zijn enorm belangrijk voor grote groepen reizigers. Ze zijn niet alleen comfortabel, maar zorgen er ook voor dat we meer treinen kunnen rijden en meer treinen kunnen verlengen.”