Kinderkerstfeestje in het weeshuis van Museum Haarlem

Nieuws
In de Weeshuiskamer  van Museum Haarlem is een geheimzinnige kist met kleding van vroeger. De kinderen kunnen zich als een echt weeskind verkleden. (Foto: Aangeleverd)
In de Weeshuiskamer van Museum Haarlem is een geheimzinnige kist met kleding van vroeger. De kinderen kunnen zich als een echt weeskind verkleden. (Foto: Aangeleverd) rodi.nl

HAARLEM - Kinderen van vier tot tien jaar zijn woensdagmiddag 19 december van harte welkom in Museum Haarlem. De Weeshuiskamer is dan volop in kerstsfeer met glinsterende lichtjes en kerstversieringen. Samen met hun ouders (of opa’s en oma’s) gaan de kinderen ontdekken hoe de weeshuiskinderen vroeger hun kerstfeest vierden.
In de Weeshuiskamer is ook een geheimzinnige kist met kleding van vroeger. De kinderen kunnen zich als een echt weeskind verkleden. Daarna vertelt de regentes van het weeshuis een spannend verhaal over twee muisjes die tijdens Kerstmis moederziel alleen in het weeshuis waren. De kinderen horen hoe de weeshuiskinderen vroeger leefden, wat ze aten en hoe zij het kerstfeest vierden. De middag wordt afgesloten met warme chocolademelk en kerstkransjes in het museumcafé. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De kosten voor het kerstfeestje zijn 3 euro per deelnemer. Voor kinderen is de toegang tot het museum gratis; volwassenen betalen 7 euro of hebben gratis toegang met de museumkaart. Aanmelden via: activiteiten@museumhaarlem.nl.