Alleen bij dierencentra en verzorgingstehuizen geen vuurwerk afsteken

Nieuws
Om mens en dier van een rustige jaarwisseling te laten genieten zijn er in Haarlem een aantal vrijwillige  vuurwerkvrije zones. ( Foto: Aangeleverd)
Om mens en dier van een rustige jaarwisseling te laten genieten zijn er in Haarlem een aantal vrijwillige vuurwerkvrije zones. ( Foto: Aangeleverd) rodi.nl

HAARLEM - De gemeente Haarlem helpt enkele dierenopvangcentra, het Spaarne Gasthuis en 2 verzorgingstehuizen hun directe omgeving vuurwerkvrij te maken.
De gemeente vraagt de bewoners uit de buurt op een andere plek vuurwerk af te steken. De bewoners en de dieren genieten op deze manier van een rustige jaarwisseling. De zorgcentra en dieren opvanglocaties hebben zelf aangegeven dat ze graag een vrijwillige vuurwerkvrije zone in de buurt van hun locaties willen. De gemeente plaatst daarom op een aantal locaties borden of verspreidt brieven in de buurt. De Janskliniek aan de Ridderstraat, Spaarne Gasthuis - Zuid, Vogelhospitaal aan de Vergierdeweg, Artisklas en Stadsboerderij Schoterhoeve in het Schoterbos, Manege de Zonneruiters aan de Limburg van Stirumstraat/Leidsevaart, huisdierencentrum Haarlem, egelopvang aan de Van Oosten de Bruijnstraat en de Stadsboerderij Haarlemmerhout hebben aangegeven dat ze een vrijwillige vuurwerkvrije zone in de buurt van hun locatie willen.