Wethouder Meijs onthult kunstwerk Odensehuis Haarlem

HAARLEM - Afgelopen week was het feest in Odensehuis Haarlem, inloophuis en ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie en de mensen om hen heen. Reden was de onthulling van een kunstwerk, gemaakt door enkele vaste bezoekers van Odensehuis Haarlem. Wethouder Meijs, in haar portefeuille Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, onthulde het kleurige schilderij onder toeziend oog van bijna 50 belangstellenden. Ze deed dit samen met kunstenaar Hans Bossmann en vrijwilliger Harko Schmidt.

De middag werd georganiseerd door Ellen Kestens, coördinator van Odensehuis Haarlem en Anouk Bliek van welzijnsorganisatie Dock. De organisaties delen het pand aan het Da Vinciplein in Schalkwijk Haarlem met andere maatschappelijke organisaties zoals het inloophuis voor kankerpatiënten, de Herstelacademie en de wijkraad.

Werken aan iets moois

Ellen Kestens: 'Odensehuis Haarlem is er voor mensen met beginnende dementie en geheugenproblemen en voor hun familieleden, vrienden en mantelzorgers. Zij zijn van harte welkom voor een kop koffie, voor een gesprek, of om iets te ondernemen. We kunnen in gesprek gaan over onderwerpen die te maken hebben met geheugenproblemen. Dat varieert van 'hoe zorg ik goed voor mijzelf' tot 'hoe kan ik het beste omgaan met mijn net dementerende partner of vader' tot het bespreken van problemen en gevoelens die je tegenkomt in de zorg voor de ander. De kracht van het Odensehuis is dat bezoekers zelf bedenken wat voor activiteiten ze willen doen. Bijvoorbeeld iets creatiefs, een spel, dans en beweging of deelnemen aan een gespreksgroep voor mantelzorgers.

Odensehuis Haarlem is gevestigd aan het Da Vinciplein 73 in Haarlem.

Meer berichten
 

Fotoseries