UITGAANSTIP: Freek de Jonge en Monique Klemann bij RipLive 8 maart in Patronaat

HAARLEM – Aan de lange lijst van artiesten die tijdens RipLive een muzikaal eerbetoon aan overleden artiesten brengen is Freek de Jonge toegevoegd. Freek brengt op zijn eigen wijze een ode aan een van Nederlands grootste volkszangers, Koos Alberts. Ook Monique Klemann (Lois Lane) is van de partij. Samen met anderen staan zij in het Grootste Eerbetoon van Nederland op 8 maart in het Haarlemse Patronaat.

Wereldsterren die ons vorig jaar zijn ontvallen krijgen tijdens de nieuwe editie van RipLive een waar eerbetoon. Vocalisten als Frank Kraaijeveld (Bintangs), Ria Valk, Monique Klemann, Beatrice van der Poel, Sandra van Nieuwland en Freek de Jonge brengen een eerbetoon aan Aretha Franklin, Avicii, Dolores O'Riordon (Cranberries), Charles Aznavour, France Gall, Ray Tomas (Moody Blues) en vele anderen. De grote zaal van het Haarlemse Patronaat vormt het podium, waar de nalatenschap van deze sterren nog eenmaal zal schitteren.

Freek de Jonge eert volkszanger

Dit jaar zelfs met Freek de Jonge die een van de grootste hits van Koos Alberts op zijn eigen wijze ten gehore brengt. "We hebben natuurlijk al mooie namen in ons programma, en dat wordt nu allemaal nog beter met de komst van Freek," zegt producent Hans Goes.

Huisband

De huisband en de artiesten die de hits van de sterren vertolken blijven dicht bij het origineel. De huisband bestaat uit Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Thijs Vermeulen (Sjako), Patrick van Herrickhuizen (Van Dik Hout/Sjako), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Xander Treffers, Mindel Koning (zang) en Bart van der Poel (Sellfish).

Patronaat, Zijlsingel 2 Haarlem. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten via www.patronaat.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries