Pi-dag op Sancta Maria

HAARLEM - Op donderdag 14 maart wordt wereldwijd op verschillende wiskundeafdelingen en universiteiten feestgevierd. Ook dit jaar viert Lyceum Sancta Maria weer de internationale Pi-dag. Naast het uitdelen van Pi-koekjes, organiseert de school ook een lezing over de wiskundige constante. Met dit jaar twee oud-leerlingen als gastsprekers.

Pi-dag is ontstaan vanuit een Amerikaanse feestdag (pieday) waarbij leerlingen taarten mee naar school namen. Tegenwoordig is het de dag waarop het feestje van de wiskunde wordt gevierd. Zo ook op Lyceum Sancta Maria, waar twee spraakmakende oud-leerlingen een lezing geven. Gastspreker Sarah Brands behaalde in 2012 cum laude haar bachelordiploma Natuur- en Scheikunde aan de UVA. Tegenwoordig weet zij, in begrijpelijke taal en zonder enge formules, sterrenkunde voor iedereen toegankelijk te maken. Oud-leerling Joeri van Ommeren is gerenommeerd architect en overtuigd dat architectuur een middel is om onze omgeving te vormen naar de behoeften van de maatschappij.

Boekhandel H.deVries is die avond ook aanwezig met een stand vol boeken die aansluiten bij de lezing. Hier zal Sarah Brands haar boek Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad signeren.

Afscheid

De lezing vindt op donderdag 14 maart plaats in de aula van Lyceum Sancta Maria (start 19.30 uur) en is voor iedereen toegankelijk, maar wordt bijzonder aanbevolen voor (oud-)leerlingen van de school. Organisator Ton Reijman (docent wiskunde) gaat aan het einde van dit schooljaar na 43 jaar lesgeven met pensioen en zal hierna het stokje doorgeven. Aanmelden kan via de website www.sanctamaria.nl.

Lyceum Sancta Maria
van Limburg Stirumstraat 4
2012 MN Haarlem
(t) 023 531 6040
(e) info@sanctamaria.nl

Meer berichten
 

Fotoseries