Wat valt er veel te doen met bloemen.
Wat valt er veel te doen met bloemen. ((Foto: PR ))

Opnieuw bezoekersrecord voor De Nieuwe Bavo Bloeit

HAARLEM - Het floral event De Nieuwe Bavo Bloeit heeft opnieuw meer bezoekers getrokken. In totaal brachten ruim 6.000 bezoekers een bezoek aan dit bloemenevenement. Het record in deze lustrumeditie komt mede door het dit jaar geïntroduceerde Bloemenconcert.

Dagelijks bezochten rond de 500 bezoekers de tentoongestelde bloemsierkunst. Dit jaar was gekozen voor bloemsierkunst met een kleurencombinatie van groen en wit. Naast dat deze kleurenschikking een trend is in de bloemsierkunst, sloot dit ook uitstekend aan bij kerkelijke periode. De veertigdagentijd in aanloop naar Pasen hebben in de kerk een ingetogen karakter. De combinatie van groen met witte bloemsierkunst passen uitstekend bij deze ingetogen periode en ook de gekozen uitingen van de bloemschikkingen zoals kruizen pasten bij de aanloop naar Pasen. Hoewel door de bezoekers werd geconstateerd dat het minder kleurrijk was dan afgelopen periode waren de reacties zeker niet minder enthousiast.

Muziek en demonstraties

Naast het bewonderen van de bloemsierkunst konden bezoekers demonstraties bloemschikken volgen in een speciaal ingericht demonstratiebalie. Hoofdstyliste van het evenement Ingeborg Kemperman en andere docenten kregen er veel bekijks. Eveneens was er regelmatig pianomuziek vanaf de vleugel te horen en konden bezoekers een koepeltocht maken met uitzicht naar binnen en buiten vanuit de koepel.

Bloemenconcert

Nieuw dit jaar was de naar Engelse traditie Choral Evensong door de 20 leden van de eigen Bavocantorij. De indrukwekkende koormuziek temidden van de bloemsierkunst en sfeervol verlichte kerk was adembenemend. Ook nieuw dit jaar en druk bezocht was het Bloemenconcert op de vooravond van het Bloemencorso. De avond werd geopend door de jonge zangers en zangeressen van jongerenkoor Level Up. Daarna volgden Weilandensemble en Oratoriumkoor in samenwerking met Haarlems Amateur Symfonie Orkest (HASO) in wisselende samenstellingen. De avond werd afgesloten met het bekende 'Haarlem wat ben je mooi'.

Meer berichten
 

Fotoseries