Afgelopen dinsdag vierde Woord en daad haar een-jarig bestaan met de vrijwilligers.
Afgelopen dinsdag vierde Woord en daad haar een-jarig bestaan met de vrijwilligers. ((Foto: Rowin van Diest))

Woord en Daad viert één-jarig bestaan

HAARLEM - Wat doe je met een groot leeg pand in Winkelcentrum Schalkwijk waar jarenlang V&D heeft gezeten? Centrummanagement Gerard Zwier ging in gesprek met Stichting Woord en Daad en Ontmoeting van Het Open Huis en kwam op het idee om er een Kringloopwinkel te beginnen. We zijn inmiddels een jaar verder en het mag gezegd worden, de toekomst ziet er rooskleurig uit.

"Het had een lange aanlooptijd nodig maar nu staan we waar we willen en kunnen we uitbreiden,'' vertelt Zwier. "Het enorme pand, wordt gerund door vrijwilligers die vanuit Maatschappelijk Centrum Het Open huis en Stichting Woord en Daad worden aangestuurd. In het begin merk je dat je veel mankracht hebt maar te weinig kennis van zaken.

Het liep nog niet zoals het moest en dat bracht extra kosten met zich mee. Met de aanstelling van Gerrit van Kuistum is het echt bergopwaarts gegaan. Zowel het runnen van de winkel en het begeleiden van de vrijwilligers is in goede banen geleid.We staan nu op het punt om nog iemand aan te nemen die meer invulling geeft aan het beleid."

Zo wil de winkel, die op dit moment 4 dagen open is, uit willen breiden naar langere openingstijden. "Naast deze nieuwe invulling zoeken we ook nog vrijwilligers die de werkvloer kunnen versterken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden dus als het iemand aanspreekt neem dan contact op met Stichting Woord en Daad.

www.wendschalkwijk.nl

Meer berichten
 

Fotoseries