Domus Magnus steunt Lock me Up van Free a Girl

Algemeen
Laura van Dijk liet zich vrijwillig opsluiten.
Laura van Dijk liet zich vrijwillig opsluiten. (Foto: PR)

HAARLEM - Twaalf uur lang in een hokje van 1m bij 2m opgesloten zitten met enkel wat water, om zo veel mogelijk geld op te halen voor Free a Girl. Dat is wat Laura van Dijk, winnares van de Haarlemse Ondernemers Prijs 2019, heeft gedaan. Domus Magnus steunde deze actie door middel van een gulle donatie.

Free a Girl is een internationale organisatie die strijdt tegen kinderprostitutie en straffeloosheid. Laura van Dijk: "Na het winnen van de Haarlemse Ondernemers Prijs 2019, mocht er een geldbedrag gedoneerd worden aan een goed doel. Ik heb gekozen voor Free a Girl. Want als moeder van een prachtige dochter en 2 lieve bonusdochters wil ik een helpende hand bieden bij het bevrijden van meisjes omdat zij, net zoals mijn dochters, liefde en hoop verdienen. Toen ik Free a Girl als goed doel had uitgekozen, werd ik benaderd of ik mezelf wilde laten opsluiten om meisjes uit de prostitutie te halen. Ik twijfelde dan ook geen moment. Iedere euro is hard nodig om het gruwelijke misbruik van onschuldige meisjes te stoppen."

Donatie Domus Magnus

Voor de zesde keer is de Haarlemse Ondernemers Prijs uitgereikt met als doel om ondernemers, ondernemerschap en Haarlem als ondernemers-stad in de picture te plaatsen. In 2016 won Erwin Miedema, de oprichter van Domus Magnus, deze eer en prijs. De winnaars ontvangen een geldbedrag dat zij mogen schenken aan een goed doel naar keuze. Het goede doel wisselt dus ieder jaar. Domus Magnus staat achter deze aanpak en doneert daarom via de Haarlemse Ondernemers Prijs ieder jaar een mooi bedrag aan een ander goed doel.

Haarlemse Ondernemers Prijs 2019

Laura van Dijk is directrice van het Laurentius College, met een vestiging op Schiphol en in Haarlem en een nog te openen vestiging in Utrecht. Het Laurentius College is een privéschool en biedt stewardess- hospitality opleidingen op mbo-4 niveau. Begin april won zij de Haarlemse Ondernemers Prijs 2019 met het volgende jurycommentaar: "Ondernemerschap pur sang, met het lef om particulier beroepsonderwijs te starten." Ook spraken zij vol lof over de heldere toekomstvisie.