Een stationslift aan de buitenkant van een station.
Een stationslift aan de buitenkant van een station. ((Foto: Wikimedia Commons))

Station Haarlem-Spaarnwoude krijgt liften

SPAARNWOUDE - Station Spaarnwoude krijgt liften. Dat meldt de gemeente Haarlem. ProRail bouwt vanaf augustus 3 liften bij station Spaarnwoude. De liften en hellingbanen op het station maken Station Spaarnwoude toegankelijker voor mindervaliden. Aannemer K_Dekker voert het werk namens ProRail uit. Naar verwachting zijn de liften en de hellingbanen in het voorjaar van 2020 klaar.

Alle stations in 2030 zelfstandig toegankelijk

Om een toegankelijke route te maken vanaf de noordzijde van het station, komt er een hellingbaan op de locatie van de bestaande fietsenstalling. De fietsenstalling moet daarom worden verplaatst. ProRail en de gemeente zoeken naar een alternatieve locatie voor de fietsenstalling. De omgevingsvergunning voor de bouw van de liften en de hellingbanen is inmiddels verleend. Voor de bouw van de liften rijdt de trein een aantal weekenden niet tussen Amsterdam en Haarlem. Reizigers en omwonenden worden hier vooraf over geïnformeerd.

De overheid wil dat mensen zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook mensen met een beperking. Daarom worden stations aangepast voor mindervaliden. In 2030 moeten alle stations zelfstandig toegankelijk zijn. Dat is een belangrijk doel van de overheid en van ProRail.

Meer berichten
 

Fotoseries