Het is altijd druk tijdens de jaarlijkse Cronjé braderie.
Het is altijd druk tijdens de jaarlijkse Cronjé braderie. ((Foto: PR))

Jaarmarkt Cronjé wordt een 2.0 jaarmarkt

Christa Warmerdam

HAARLEM - Zondag 30 juni belooft het heel gezellig te worden in de Generaal Cronjéstraat. De winkeliersvereniging van de langste winkelstraat van Nederland organiseert namelijk een jaarmarkt waar oud en jong zich prima zullen gaan vermaken.

De winkelstraat van Haarlem die bekend staat om de vele speciaalzaken, zal zondag 30 juni helemaal in het teken staan van de jaarmarkt. Maar liefst 100 kramen zullen gevuld staan met mooie en aantrekkelijke producten. De ondernemers vullen de kramen met speciale aanbiedingen en met producten waar zij in gespecialiseerd zijn.

Vlooiencircus

Voor de kinderen zijn er volop leuke en gevarieerde activiteiten. Alles zal in de sfeer van oud-Hollandse spelletjes zijn. Eendjes vangen, de Kop van Jut, suikerspinnen, een poffertjeskraam het is er allemaal. Op de hoek van Julianapark komt zelfs het kleinste vlooiencircus van Nederland te staan. Er zijn speciale knipkaarten te koop (5 euro) bij Kees Hoogenbosch schoenen (nummer 11-13), Lunch en Co ( nummer 108), Game Time (nummer 47) en Tante Sientje (Julianapark 12/hoek Cronjé).

Cronjékrant

De sfeer op de jaarmarkt zal extra verhoogd worden door de Muggenblazers. Het bekende vijftienkoppig Haarlemse dweilorkest zal de hele middag door de straat lopen. Kortom, er wordt flink uitgepakt om deze jaarmarkt die georganiseerd is door de winkeliersvereniging en een activiteitenteam, tot een groot succes te maken. Een van de organisatoren omschrijft het als: 'Een jaarmarkt 2.0 waar mensen zich op kunnen verheugen.' Volgende week verschijnt er een speciale 'Cronjé krant' waar uitgebreid aandacht wordt besteed aan verschillende speciaalzaken en activiteiten. Winkelcentrum Cronjé is al meer dan honderd jaar een begrip in Haarlem. De bekende en geliefde Haarlemse winkelstraat heeft bijna 150 verschillende winkels en de kenmerkende luifels boven de trottoirs maken dat je heerlijk 'overdekt' kan shoppen.

Meer berichten