Planten hebben ook verzorging nodig.
Planten hebben ook verzorging nodig. ((Foto: PR))

Plantenasiel Haarlem laat planten stralen op Groene Open Dag

HAARLEM - Op zaterdag 6 juli organiseert het Plantenasiel van 11.00 – 14.00 uur samen met DOCK Haarlem een Groene Open Dag in wijkcentrum Alleman in Haarlem Oost. Een dag in het teken van groen en van duurzaamheid. En van plezier in planten.

Naomi de Bruine en Marije Franken zijn studentes die hun liefde voor planten willen delen. Zij startten samen het Plantenasiel Haarlem. Zij verzorgen planten die zij krijgen van eigenaren bij wie de planten thuis niet meer verder groeien of in de weg staan. Ze kwamen een paar maanden geleden in contact met Suzanne van Rijn, sociaal werker van DOCK die met trots vertelde over de ruime hal in wijkcentrum Alleman. Wat bleek? Naomi en Marije waren op zoek naar een geschikte ruimte voor alle planten.

Sinds begin april staan de planten in Alleman aan de Jan Sluijterslaan 11 in Haarlem Oost. Naomi en Marije verzorgen gedoneerde plantjes, bieden gezonde planten ter adoptie aan via Facebook, verzorgen workshops en kletsen heel wat af over de planten. Op donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur én iedere eerste zaterdagochtend van de maand van 10.00 tot 13.00 uur is het plantenasiel open.

Groene Open Dag

Op zaterdag 6 juli organiseren de dames van het Plantenasiel en van DOCK samen een open dag van het Plantenasiel in Alleman. Met lezingen, buitenactiviteiten en een kleine markt met zelfgemaakte hapjes, kunst en groen. Neem binnen- en buitenplanten en stekken mee voor de stekjesruil.

Op de website vindt u alle informatie over het Plantenasiel en de Groene open Dag.

Meer berichten