Malin.
Malin. ((Foto: PR ))

UIT tip: vandaag, Winkelcentrum Schalkwijk on Tour met Malin

HAARLEM- In Schalkwijk on tour treedt 29 juni Malin op. Deze band speelt een gevarieerd programma van vooral Ierse tunes.

Het geluid van de band wordt in grote mate bepaald door Judith Kolen (fiddle) en Mariëtte van Kooten (trekharmonica). Zij ontmoetten elkaar al in de 90-er jaren in de sessies in Donegal. Daar leerden zij veel highlands, barndances en natuurlijk de jigs en reels uit die streek, en bouwden een sterke band op met lokale muzikanten. In de sessies in Amsterdam ontmoetten zij Theo Burghouts en Onno Kuipers. Hun snarenwerk vermengde verrassend eenvoudig tot een mooie en weemoedige klank die zo typisch is voor Ierse muziek. Later voegde Mariëtte ook liedjes toe aan het repertoire. Zij is vooral geïnspireerd door Natalie Merchant, the Henry Girls uit Donegal en Eva Cassidy.

Bezetting: Judith Kolen: fiddle, zang; Mariëtte van Kooten: trekharmonica en zang;Theo Burghouts: bouzouki; Onno Kuipers: gitaar, mandoline, accordeon, verschillende soorten trekharmonica's en zang

Het concert begint om 13.00 uur en zal plaatsvinden op het plein voor de voormalige V&D in het winkelcentrum Schalkwijk.

Toegang is gratis.

Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met het winkelcentrum Schalkwijk, Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk(SCAS) en Conservatorium Amsterdam

Meer berichten