Mooizooi in samenwerking met duurzaamheidskunstenaar Ap Esenbrink.
Mooizooi in samenwerking met duurzaamheidskunstenaar Ap Esenbrink. ((Foto: Willem Brand))

Groots zomerfeest voor buurtbewoners rond Slachthuisterrein

Door Willem Brand

HAARLEM - Afgelopen zaterdag was er een zomerfeest op het Slachthuisterrein. De kinderen konden aan een workshop meedoen, voor de ouders was er muziek van All The King's Daugthers en The Amoks. Ook aanwezig de Kledingbieb. In de zomer van 2020 gaan de kinderen hutten bouwen, vertelt Ingo Ruijterman. Zaterdag konden ze met spullen van MooiZooi al hun creatieve ei kwijt.

Kunstenaar Ap Esenbrink had van een jerrrycan een robotje gemaakt. Dat voorbeeld doet goed volgen. 'Mama, wil jij mij helpen, de veer blijft niet zitten,' vraag Tobias (8) aan moeder Anneke. Je kunt zien aan haar toewijding dat Nadine Spronk uit Amsterdam kunstenaar is.

Zij en haar vijfjarige zoon Micah maken ieder een eigen ontwerp. Micah heeft net een hartje tussen een beer met rups en een mannetje geplakt. Want die zijn verliefd! 'Volwassenen worden is het laatst wat je moet doen, voor spelen heb je niemand nodig', meent Nadine.

Kledingbieb

Verderop staan Kim Barhorst en Yasmin van Veen die onder de naam 'Kledingbieb' een duurzaam bedrijfje willen beginnen. Vandaag mag iedereen gratis een kledingstuk meenemen. Vanaf 1 oktober start de 'Kledingbieb' met een pilot.

Yasmin: 'Hoe leuk is het om kleding te lenen voor drie weken voor 15 euro per drie maanden.' Dat wordt als het een succes wordt best een administratieve klus, geeft Yasmin toe.

Meer berichten
 

Fotoseries