Doe ook mee met World Cleanup Day.
Doe ook mee met World Cleanup Day. ((Foto: Pixabay/Filmbetrachterin))

World Cleanup Day Haarlem komt eraan

HAARLEM - De binnenstad van Haarlem wordt op 21 september bevrijd van zwerfvuil in het kader van de World Cleanup Day. Deelnemers trekken die dag met prikkers en vuilniszakken door de straten tussen het station en Haarlemmerhout.

De opruimactie begint om 12.00 uur. In twee uur tijd moet de binnenstad schoon zijn. De World Cleanup Day vindt plaats in 160 landen. Vorig jaar haalden vrijwilligers in Nederland op deze dag 35.000 stuk zwerfvuil op. In Nederland worden door de Plastic Soup Foundation en de JCI tientallen lokale acties opgezet, waaronder voor het eerst in Haarlem. De Junior Chamber International (JCI) in Kennemerland regelt in september de prikkers en de zakken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar lniehoff@jci.nl.

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo'n 100 lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Kennemerland er eentje is.

World Cleanup Day

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Vorig jaar hebben er meer dan 17 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werd er vorig jaar ruim 35.000 stuks zwerfvuil opgehaald.

Meer berichten