Leonardo da Vinci genomineerd voor Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs

Teylers Museum trok met deze tentoonstelling meer dan 100.000 bezoekers.
Teylers Museum trok met deze tentoonstelling meer dan 100.000 bezoekers. ((Foto: Wikipedia))

HAARLEM - De tentoonstelling Leonardo da Vinci is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019. Dat meldt Teylersmuseum. Voor deze verkiezing van de beste tentoonstelling van het afgelopen culturele jaar bepaalde een vakjury de top 10. Nu is het aan het publiek om de winnaar te kiezen. Stemmen kan tot 1 oktober via tentoonstellingsprijs

Het blijft verrassen

"Zelfs na 6x hier te komen, blijft de tentoonstelling nog steeds verrassen," schreef een bezoeker in het gastenboek. Leonardo da Vinci was de eerste grote tentoonstelling in Nederland met echte tekeningen van Da Vinci. Nooit eerder waren zoveel originele Da Vinci-tekeningen in Nederland bijeen, waaronder drie voorstudies voor Het Laatste Avondmaal. Spectaculair was ook de ruimte met een levensgrote replica van dit werk, gecombineerd met een net zo grote geschilderde kopie van dit werk uit ongeveer 1530. Teylersmusem heeft met deze tentoonstelling en recordaantal van 101.149 bezoekers mogen ontvangen.

Stem en win

Iedereen die gestemd heeft maakt kans op een cultuurreis voor twee personen naar Madrid, Rome of Florence, gesponsord door SRC Reizen.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs

De verkiezing is georganiseerd door Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland, in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie. Het winnende museum wordt vrijdag 18 oktober bekendgemaakt en ontvangt 10.000,- euro.
 
 

Meer berichten