Het Stationsplein.
Het Stationsplein. ((Foto: Marisa Beretta))

Dinsdag 10 september inloopavond stationsgebied

HAARLEM - Gemeente Haarlem en provincie Noord-Holland doen onderzoek naar de knelpunten in het stationsgebied van Haarlem. Bewoners en ondernemers uit het stationsgebied zijn uitgenodigd voor een inloopavond in Vooges op het Kennemerplein op 10 september. Dan presenteert het verkeersonderzoeksbureau GoudappelCoffeng hun probleemanalyse. Aan de hand van een vragenlijst kan iedereen zijn of haar belangen aangeven.

In het onderzoek van GoudappelCoffeng staan de zes belangrijkste uitdagingen in het toekomstige stationsgebied beschreven. De gemeente en de provincie willen graag weten welk knelpunt prioriteit heeft en waar nog meer rekening mee gehouden moet worden. Met de resultaten van de enquête en het onderzoek kan de gemeente een betere afweging maken welke oplossing het beste is voor Haarlem. Zodat het stationsgebied een goed werkend ov-knooppunt blijft, ook in de toekomst.

Vragenlijst

De lijst is in te vullen tot 15 september en te vinden op stationsgebied

Aanmelden voor de inloopavond kan door te mailen naar: stationsgebied@haarlem.nl

Inloopavond

Dinsdag 10 september met vrije inloop tussen 17.30 uur en 20.30 uur
Presentaties Goudappel Coffeng: 18.00 uur en om 19.30 uur
Locatie: Vooges Centraal aan het Kennemerplein 6 in Haarlem (in de zaal op de eerste verdieping).

Waarom een toekomstvisie stationsgebied?

Haarlem is van plan 10.000 nieuwe woningen in de stad te bouwen. Hierdoor wordt het drukker in Haarlem. Meer mensen, meer verkeer en meer bedrijvigheid. De gemeente werkt daarom aan beter georganiseerd openbaar vervoer en meer ruimte voor fietsers. Een grote uitdaging is mobiliteit: hoe gaan al deze mensen zich verplaatsen? Moet er meer ruimte voor auto's komen of creëert de gemeente juist voorzieningen waarmee mensen verleid worden om voor ander vervoer te kiezen? Een stad inrichten is keuzes maken. De gemeente wil meningen horen van de gebruikers van het stationsgebied om tot een toekomstvisie 2020 - 2040 te komen.

Meer berichten