Wethouder Marie-Thérèse Meijs, Ronald Camstra (Directeur Wonen en Vastgoed, Pré Wonen) en bewoonster mevrouw van der Horst startten de bouw.
Wethouder Marie-Thérèse Meijs, Ronald Camstra (Directeur Wonen en Vastgoed, Pré Wonen) en bewoonster mevrouw van der Horst startten de bouw. ((Foto: Pre Wonen))

Start bouw moderne nieuwe woningen in Parkwijk

HAARLEM - Met een grote plof valt het cement in de bouwput. Wethouder Marie-Thérèse Meijs, Ronald Camstra (Directeur Wonen en Vastgoed, Pré Wonen) en bewoonster mevrouw van der Horst startten zo op 11 september de bouw van nieuwe woningen aan de Staalstraat/De Bazellaan in Parkwijk. Daar maken de komende jaren in vier fase, vier blokken portieketageflats (136 woningen) plaats voor nieuwe, moderne woningen. Natuurlijk was er een feestelijk bubbeltje voor de genodigden, (terugkerende) bewoners en samenwerkingspartners.

Vernieuwing Parkwijk gaat laatste fase in

Energiezuinig en gasloos

Er komen in totaal vier nieuwe appartementengebouwen met minimaal hetzelfde aantal woningen. In de eerste drie fases komen 77 nieuwe woningen, allen sociale huur. De woningen krijgen een goede isolatie, vloerverwarming, een warmtepomp en hebben geen gas. Bewoners van de eerste gesloopte flat zijn begeleid naar een andere woning. Een deel kiest voor terugkeer naar de nieuwbouw, zoals mevrouw van der Horst.
Voor de vierde fase moet de corporatie nog keuzes maken, in overleg met de gemeente.

Parkwijk, een groene en gewilde wijk

Deze nieuwbouw vormt het sluitstuk van de grote wijkvernieuwing van Parkwijk. Zo is bij de Jan Sluyterslaan de laatste fase gestart van de bouw van nieuwe woningen in project De Groene Linten. "Een fijn thuis" is waar Pré Wonen zich voor inzet; als alle woningen zijn opgeleverd is Parkwijk een aantrekkelijke, gevarieerde, groene woonwijk.

Pré Wonen is een woningcorporatie met ongeveer 13.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal en Heemstede. We zijn een organisatie die mensgericht werkt en huurders een perspectief wil bieden. Vandaar onze missie: "Pré Wonen stelt mensen in staat een fijn thuis te creëren zodat zij van daaruit kunnen meedoen in de maatschappij".

Meer berichten