De buit was klein maar de ravage enorm.
De buit was klein maar de ravage enorm. ((Foto: Pixabay/S_Salow))

Bewonersinitiatief Badhuis slachtoffer brutale inbraak

HAARLEM - Bewonersinitiatief het Badhuis in de Leidsebuurt, wat geheel draait op vrijwillige buurtbewoners, is in de nacht van maandag op dinsdag slachtoffer geworden van een brutale inbraak.

Het is maar de vraag of alles vergoed wordt

De vrijwilligers die dinsdagochtend de gebruikelijke koffieochtend voor de buurt op wilden starten ontdekten dat de deuren geforceerd en de kassalades opengetrokken waren. "Gelukkig is er nooit iets van waarde in het Badhuis aanwezig, dus uiteindelijk viel er weinig te halen", vertelt een ontdane vrijwilliger. "Maar er is wel enorm veel schade. We hadden liever iets leuks voor de buurt gedaan, dan ons bezig houden met aangiftes en verzekeringen. En dan is het nog maar de vraag of we alles vergoed krijgen."

Het Badhuis is een monumentaal gebouw op het Leidseplein en wordt sinds een aantal jaren gebruikt als buurtontmoetingsplek. Alles wordt georganiseerd door vrijwilligers uit de buurt. De één zorgt voor de verhuur, de andere houdt de financiën bij, er wordt door iemand muziek geprogrammeerd en door een ander het licht en geluid verzorgd, verschillende bewoners draaien bardiensten, anderen coördineren die bardiensten weer. Er wordt van alles georganiseerd, met als uitgangspunt: als het maar leuk en voor de buurt is. Dat kan van alles zijn, denk aan borrel, kledingruilbeurzen, kinderactiviteiten, cursussen, optredens en nog veel meer! Iedereen die het leuk vindt om een steentje bij te dragen of iets te organiseren voor de wijk is meer dan welkom. Het Badhuis is ook te huur voor bijvoorbeeld feestjes of vergaderingen.

Meer berichten