Er zit altijd wel iets bij wat past in uw huis.
Er zit altijd wel iets bij wat past in uw huis. ((Foto: PR))
Bedrijf in Beeld

Kringloopaankoop levert werkgelegenheid op

  Bedrijf in Beeld

HAARLEM - Spullen krijgen dankzij kringloop een tweede leven. Naast hergebruik van spullen is het belangrijkste doel van kringloopwinkel RataPlan werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hen hierdoor laten groeien. Medewerkers van RataPlan hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren. Bij RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij.

RataPlan heeft 23 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Daarnaast beheert de stichting, verspreid over het land, 43 fietsenstallingen voor de NS. In totaal wordt er op dit moment aan ruim 850 mensen een betaalde baan geboden. Ook zijn er nog 350 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger. Iedereen mag en kan meedoen. Elk individu kan zijn/haar kwaliteiten bij RataPlan inzetten en verder ontwikkelen. Ze krijgen daarbij begeleiding van professionele bedrijfsleiders.

Sinds april is de kringloopwinkel zeven dagen per week open. Op zondag kan er nu worden gewinkeld van 12.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van Eerste Paasdag). De openstelling op zondag leidt tot meer werkgelegenheid, want de huidige medewerkers draaien meer uren en er worden nieuwe personeelsleden aangetrokken. Kom dus vooral een keer kringloopshoppen op zondag en neem een bakje koffie in onze gezellige koffiecorner.

De 23 kringloopwinkels van RataPlan bieden elke dag nieuwe unieke items aan. U kunt terecht voor kleding, meubels, audioapparatuur, fietsen, speelgoed, huishoudelijke artikelen, curiosa, boeken en nog veel meer. Doordat er dagelijks spullen worden binnengebracht verschijnen er ook elke dag nieuwe spullen in de winkel. Heeft u de ene dag niet gevonden wat u zocht, dan kan het zomaar binnen een aantal dagen wel in de winkel liggen. Naast het ruime kringloopassortiment bieden een aantal kringloopwinkels ook de mogelijkheid tot de reparatie van uw fiets. Bekijk hier welke vestigingen een fietsenmaker hebben.

Fiets en stalling

Sinds 2007 beheert RataPlan meerdere fietsenstallingen en -winkels voor de NS in verschillende gemeenten. U kunt hier terecht voor onderhoud en reparaties aan uw fiets. De fietsenstallingen bieden daarnaast ook de mogelijkheid tot het stallen van uw fiets. En tot slot kunt u er terecht voor de huur van eigen- en/of OV-fietsen

Paasactie

Naast het speuren naar kringloopkoopjes kunt u op maandag 22 april, Tweede Paasdag, ook speuren naar paaskorting. Voor alle kringloopfanaten is RataPlan Tweede Paasdag namelijk geopend van 12.00 – 17.00 uur. In de winkel zijn vier paaseieren verstopt met daarop een aantal letters. Samen vormen deze letters een woord. Noem het woord bij de kassa en ontvang een mooie korting op het volledige aankoopbedrag.

Maak een ander (paas)blij

Heeft u net de lenteschoonmaak achter de rug of begint u hier binnenkort mee? Geef uw "oude" spullen een tweede leven en lever ze in bij RataPlan. Breng zelf uw spullen langs in één van de winkels of kijk op de website voor het maken van een gratis ophaalafspraak.

Adresgegevens

Werfstraat 3-5, 2021 BP Haarlem
Zijstraat 10-14, 2011 TN Haarlem

Tel: 088-8282782

www.rataplan.nl

Meer berichten
 

Fotoseries