Eén van de konijnenrassen tentoongesteld.
Eén van de konijnenrassen tentoongesteld. (Foto: Aangeleverd)
Bedrijf in Beeld

De Oosteinde Jongdierenshow

  Bedrijf in Beeld

HILLEGOM - Twee regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen organiseren samen hun jaarlijkse jongdierenshow op zaterdag 7 september. Het is voor de achttiende maal dat deze eendagsshow gehouden wordt bij Tuincentrum De Oosteinde aan de Zandlaan 22. De leden van de verenigingen uit Heemstede, Noordwijk, Nieuw-Vennep, Haarlem, Leiden en Lisse tonen meer dan tweehonderd konijnen, (dwerg)hoenders, serama's cavia's en sierduiven.

De tentoongestelde dieren zijn vertegenwoordigd in een groot aantal rassen en kleuren. Van het allerkleinste kipje, de Serama, tot een van de grootste hoenders, de Brahma; het kleinste konijn de Kleurdwerg tot een van de grootste konijnen, de Lotharinger.

Bij de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek aanwezig zijn en natuurlijk vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen, waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. Het belooft een prachtige show te worden, de kwaliteit van de dieren is zeer hoog. Voor de fraaiste dieren zijn prijzen beschikbaar gesteld door Tuincentrum De Oosteinde.

De keuring begint 9.30 uur, waarna de dieren tot 16.00 uur tentoongesteld blijven. Iedereen mag de dieren komen bekijken om een idee te krijgen van de vele verschillende rassen en kleuren, alvorens men zelf eventueel tot aanschaf overgaat. De leden van de zes verenigingen kunnen informatie geven over de verschillende dieren en het houden ervan. Voor de jeugd is er een knuffelhoek waar konijnen, onder begeleiding van leden van de verenigingen, geaaid kunnen worden.

De jongdierenshow duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Informatie bij Margré Philippo via margre@live.nl.

Meer berichten