Bemiddelen tijdens een scheiding is het beste voor iedereen.
Bemiddelen tijdens een scheiding is het beste voor iedereen. ((Foto: Pixabay/Pixel 2013))
Bedrijf in Beeld

Grote behoefte aan begeleiden scheidingen

  Bedrijf in Beeld

HEEMSTEDE - Er zijn tegenwoordig professionele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van (echt)scheidingen. Dat hier grote behoefte aan is bewijst de organisatie De Scheidingsplanner heeft 61 vestigingen door Nederland. In Heemstede zwaait Han Assman, Scheidingsbemiddelaar, de scepter.

Assman biedt advies en ondersteuning aan echtparen die hun relatie beëindigen. "Zij kiezen ervoor dat respectvol en in onderlinge harmonie te doen, veelal juist in het belang van eventuele kinderen". Een Scheidingsplanner is een (Geregistreerd) financieel planner en/of (Register)mediator die zich heeft gespecialiseerd in de financiële en fiscale vraagstukken rondom een (echt)scheiding.

Na een uitgebreide inventarisatie van alle van belangen en wensen wordt er samen een gewerkt aan een uitgebreid Scheidingsplan. Hierin worden onder meer netto-inkomenberekeningen, de vermogensverdeling en de alimentatieberekening, maar ook de toekomstige inkomens en pensioensituatie van beiden opgenomen en een zorgplan voor de kinderen. Daarna volgt het definitieve convenant en de juridische toetsing, de afwikkeling en, in geval van gehuwden, de inschrijving in de Gemeentelijke registers.

De Scheidingsplanner vormt één loket, is één vast aanspreekpunt, volgt vaste bewezen procedures en biedt professionele ondersteuning. De eerste stap naar een nieuwe toekomst is een vrijblijvend en gratis eerste kennismakingsgesprek in Heemstede. "Hierbij kijken we of er een persoonlijke klik is en of wij elkaar begrijpen", aldus Han Assman

Meer berichten