Nazomeren in het Kenaupark - Samenkomen, ontmoeten en lekker eten bij Foodtruckfestival ProefPark

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Foodtruckfestival duiken de laatste jaren overal op. ProefPark was zes jaar geleden een van de eerste. En hoewel ze lang niet meer de enige zijn in Haarlem, wordt ProefPark nog steeds elk jaar populairder. Door de unieke locatie in het idylische Kenaupark, door ook muziek en (kinder)entertainment aan te bieden en door het samenkomen, genieten én het lekkere eten en drinken centraal te zetten weten jaarlijks zo'n 40.000 bezoekers het foodtruckfestival te vinden. Het wordt dit jaar van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus gehouden.
"We houden ProekPark traditioneel aan het eind van de zomervakantie. Haarlemmers komen hier bij elkaar om vakantieverhalen uit te wisselen en om elkaar weer te ontmoeten. Ze komen hier om te genieten van het mooie monumentale park, van het heerlijke eten en drinken en van elkaar. Hier geen krappe bedoening, waarbij alles dicht op elkaar op een pleintje is gepropt. Dat zie je veel bij foodtruckfestivals, maar dat is niet voor ons. Picknickkleedje mee en lekker genieten!", legt organisator Sjors van Wezel uit.
Er staan dit jaar maar liefst 33 rijdende keukens die gezamenlijk zo’n 99 gerechten serveren. ProefPark is een populair festival onder families. Behalve lekker eten is er ook een uitgebreid programma omheen. Jongeren kunnen een eigen broodzakje knutselen en een broodje bakken boven een vuur, worden er voor de kleinsten diverse houten mini foodtrucks geplaatst om winkeltje te spelen, en is er theater van 'Hermans Weet Raad'. Dit alles begeleid door (Haarlemse) live bands als Uncle Sue rond borreltijd en de bekende FooDieJays in de avond.
Midden in het park, op een centrale plek staat een bar met huiswijnen, tappils, frisdranken & waters, en nieuw voor dit jaar: een alcoholvrij bier van de tap. Daaromheen staan drie pagode tenten waarbij lokale speciaalbieren van de tap worden geschonken, wijnen uit alle continenten worden geschonken, en live scroppino’s worden bereid.

De openingstijden

Vrijdag 24 augustus is het festival open van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag 25 augustus van 12.00 tot 23.00 uur en zondag 26 augustus van 12.00 tot 20.00 uur. ProefPark is gratis te bezoeken, vrij van hekwerken en of betaalbekers. Bij alle barren kan met pin of cash betaald worden, evenals bij de meeste foodtrucks.

Meer berichten
 

Fotoseries