Wereldkeuken Bij Bosshardt - 'Het brengt wijkbewoners in verbinding'

  Nieuws
Tijdens de middag verandert de Bandoengstraat in een gezellig terras. (foto aangeleverd)
Tijdens de middag verandert de Bandoengstraat in een gezellig terras. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Ook dit jaar organiseert Buurtsteunpunt Bij Bosshardt Haarlem een Wereldkeuken. Deze maaltijd, voor alle buurtbewoners, vindt plaats op woensdag 26 september aan de Bandoengstraat 21 te Haarlem. Iedereen is vanaf 13.00 uur welkom op het gezellige terras. Vanaf 15.00 uur staan er vervolgens heerlijke Arubaanse, Turkse, Marokkaanse, Nederlandse, Belgische, Amerikaanse en Surinaamse gerechten klaar.
Bij Bosshardt Haarlem heeft als doel om buurtbewoners met elkaar in verbinding te brengen en zet zich hier het hele jaar voor in. Coördinator Jeroen Westerhuis vindt het hierbij belangrijk dat ook mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar leren kennen. “Wij willen mensen uit groepen, die elkaar normaal gesproken misschien niet zo snel spreken, samen brengen,” vertelt hij. "Kinderen geven hierbij trouwens het goede voorbeeld, het is mooi om te zien hoe gemakkelijk zij contact maken. Door samen te eten en met elkaar in gesprek te gaan, leren mensen elkaar op een andere manier kennen.” De Wereldkeuken waarbij wijkbewoners samen de maaltijd delen, sluit mooi op deze visie aan.
Tijdens deze middag verandert de Bandoengstraat rond 13.00 uur in een gezellig terras. Iedereen is welkom om hier plaats te nemen. De keuken zal om 15.00 uur openen. Tijdens dit evenement is ook aan kinderen gedacht. Er zijn diverse leuke activiteiten zoals schminken, knutselen, een kleurwedstrijd en grabbelen. Bij Bosshardt Haarlem maakt onderdeel uit van Leger des Heils W&G Noord-Holland.

Meer berichten