Nikita Den Boer in actie.
Nikita Den Boer in actie. ((Foto: PR ))

Haarlemse para-atleet Nikita Den Boer plaatst zich voor WK in Dubai

  Sport

HAARLEM - Nikita Den Boer heeft zich zondag 2 Juni, tijdens de Swiss Nationals in Arbon(Zwitzerland), geplaatst voor het WK in Dubai op de 5.000m. De Haarlemse Para-atleet, uitkomend in de klasse T54, pakte afgelopen donderdag, tijdens de 'Daniela Jutzeler Memorial' al het Nederlandse record op de 5.000m, maar ging gisteren in de snelste heat tijdens de Swiss Nationals nog even een tandje sneller waardoor ze met een tijd van 11:21,69 als 6de wheeler over de finish kwam. Hiermee kwalificeert ze zich voor het WK in Dubai in November van dit jaar.

Nikita haar PR stond sinds 2017 op 12:27,88, welke ze dus in de afgelopen week met ruim een minuut verbeterd heeft. Het Nederlandse record was in handen van Margriet van den Broek met een tijd van 11:49,97. Nikita liet de hele week al goede tijden zien, en pakte de ene PR na de andere, met als kers op de taart het Nederlanse record op de 5.000m afgelopen donderdag, welke ze dus zondag verbeterde naar een tijd van 11:21,69(een verbetering van 28 seconden van het oude nederlandse record).

Nikita zal in Dubai tijdens het WK een eerste poging doen om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokio in 2020.

Meer berichten
 

Fotoseries