Dansen en zingen met nomaden De balcony Players

  Uit

HAARLEM - De Balcony Players zijn een energieke, nomadische gypsy/klezmer band die al dansend en musicerend, over de hele wereld mensen gelukkig maakt door hun liefde voor de rootsmuziek te delen! Ze spelen klezmer gypsy muziek uit Roemenie en Hongarije en eigen composities, geïnspireerd op reizen en tours rond de wereld! Bij een show van de Balcony Players blijf je niet stilzitten; een gypsy danseres, crazy circeldansen en zelfs een paardenrit zal je niet voorbij gaan! Naast klezmer/gypsy repertoire, hebben de balcony players ook zomers Braziliaans repertoire ( dansbare Forro, uit het Noordoosten van Brazilie! ) En Cajun/folk uit Lousiana! Ze hebben in beide landen gewoond, en delen ook graag deze muziek.

Met muzikanten uit NL, BE, Bosnie, Italie en USA zijn ze een internationale band, die ook Internationaal veel succes boekt! Zo hebben ze de laatste 9 jaar in meer dan 20 landen opgetreden; o.a tourden ze een half jaar in hun oude Ambulance van Nederland naar Turkije! Ook speelden ze al 3 keer in de USA, bij't carnaval in Brasil en hebben ze veel tijd doorgebracht in de Balkan, om de roots van de muziek echt mee te maken! Ze speelden daar o.a met de Taraf de Haidoeks, en hebben een nummer opgenomen met de zanger van Romano Drom!
CD's Balcony players!

De Balcony's hebben om 2011 hun 1e cd uitgebracht en In 2014 hebben ze hun tweede CD, 'balcony adventures around the world' gereleased in de USA en in Europa. Ze zijn nu aan't werk aan een nieuwe CD die in 2020 uit zal komen!

50 Cent per CD gaat naar Balkan Sunflowers, een Roma-project in Kosovo dat de Balcony Players hebben bezocht. Voor de 1e CD wordt per verkochte CD een boom geplant in India ( In Sadhana forest, Auroville, waar Moniek Kees heeft ontmoet! )

Pre release Album Moniek de Leeuw, de violiste/componiste van de Balcony Players, zal voor het concert met de balcony players wat nummers laten horen van haar nieuwe Album, dat zomer 2019 zal uitkomen! Ze heeft o.a gereisd opgetreden in India, Israel en de USA en de nummers die ze onderweg heeft geschreven, zult u horen!

Moniek de Leeuw, (viool, compositie, zang)
Ilse Roskam ( accordeon, zang )
Pieter Mortier, (contrabas )
Dario Pozderski ( priem, zang )
Polle van Gijzel ( Percussie/drums )

Datum: zondag 17 Maart 
Tijd: 15.00 - 17.00 (inloop vanaf 14.30, uitloop tot 17.30)
Locatie: het Lichthuis Vergierdeweg 456 Haarlem PARKEREN GRATIS TOT AAN DE DEUR
Entree volwassenen: € 17,50,- aan de deur, in de voorverkoop entree € 15,00
Haarlem Pas / CJP € 10,00
Kaarten in voorverkoop ook verkrijgbaar in de winkel van Sounds (Grote Houtstraat 171, Haarlem)

Meer berichten
 

Fotoseries