Fototentoonstelling: In het oog, in het hart

Uit
Vechtende wisenten in de sneeuw.
Vechtende wisenten in de sneeuw. (Foto: Photographer: Ruud Maaskant)

OVERVEEN - Zaterdag 12 oktober openen PWN en Nationaal Park Zuid-Kennemerland de fototentoonstelling In het oog, in het hart; door de lens van de boswachter. Vanaf 10.00 uur zijn bezoekers welkom in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen.

PWN boswachter en natuurfotograaf Ruud Maaskant maakte de afgelopen dertig jaar indrukwekkende foto's in zijn werkgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De mooiste foto's die ook het meest raken zijn nu te zien in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. De expositie laat de toeschouwer stil staan bij het gewone en alledaagse. En kijk je mee door de lens van de boswachter dan ontdek je op vernieuwende wijze de schoonheid van het Nationaal Park.

Over de tentoonstelling
De tentoonstelling is te zien in een opstelling waarbij de foto's in hoogte verstelbaar zijn. De bezoeker is toeschouwer en regisseur tegelijk. Verander het perspectief en nieuwe foto's komen tevoorschijn. Tijdens de looptijd zijn er twee collecties te zien; vanaf 12 oktober 2019 staan de herfst en winter centraal en vanaf februari 2020 de lente en zomer. De tentoonstelling is te zien tot 13 april 2020. Reproducties van de foto's op canvas zijn tijdens de looptijd van de tentoonstelling te bestellen via de winkel van het bezoekerscentrum.

Lesbrief
Voor scholen komt een lesbrief beschikbaar waarmee de tentoonstelling bezocht kan worden. Het thema is 'leren kijken'. Kijk voor meer informatie op www.nmewijzer.nl bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen of op www.np-zuidkennemerland.nl.

Openingstijden
Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In schoolvakanties ook op maandag geopend. En op 2e Kerstdag van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en het programma van de opening op www.np-zuidkennemerland.nl.