Burgemeester Jos Wienen bracht het echtpaar De Kruif op hun 65ste trouwdag een mooi boeket bloemen.
Burgemeester Jos Wienen bracht het echtpaar De Kruif op hun 65ste trouwdag een mooi boeket bloemen. ((Foto: Christa Warmerdam))

Meneer en mevrouw Koos en Rie De Kruif 65 jaar getrouwd

Meneer en mevrouw Koos en Rie De Kruif 65 jaar getrouwd

Door Christa Warmerdam

HAARLEM - Koos De Kruif en Rie Jansen zijn al 65 jaar gelukkig met elkaar. Vandaag is het precies 65 jaar geleden dat het paar in de kerk trouwde. "We trouwden eerst voor de wet, dat was op 24 februari. Dat ging zo in die tijd", zegt mevrouw De Kruif. "Ja, we hebben het op de ouderwetse manier gedaan: eerst verkering, daarna verloven en daarna trouwen voor de wet en in de kerk", vult meneer Kruif haar aan. "Dat gaat tegenwoordig geloof ik anders."

' 65 jaar echt genoten van echtgenote'

Omdat een 65 jarig huwelijk heel bijzonder is, komt burgemeester Jos Wienen vrijdag 1 maart persoonlijk een bloemetje brengen. Het echtpaar kan dit sympathieke gebaar van de Haarlemse burgervader (die nog steeds zwaar beveiligd wordt) zeker waarderen. "Het is voor het eerst dat we de burgemeester gaan ontmoeten, ik vind het echt ontzettend leuk", zegt mevrouw. "We hebben ook al een brief van de koning en de commissaris van de koning ontvangen."

Ondanks hun hoge leeftijd, mevrouw is 90 jaar en meneer 92 jaar, woont het echtpaar nog steeds zelfstandig. Op wat kleine ongemakken na (meneer ziet de laatste jaren heel slecht en het breien gaat bij mevrouw wat moeilijker) oogt het paar opvallend fit en kwiek. Het echtpaar heeft 7 kinderen, 14 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. "En het achtste achterkleinkind wordt binnenkort geboren", zegt mevrouw trots.

Het echtpaar leerde elkaar kennen via hun beider ouders. "Onze ouders waren bevriend", legt meneer uit. "Ik was eigenlijk altijd op pad, maar toevallig was ik op een zaterdagavond thuis en was zij met haar ouders bij ons op bezoek. Ik dacht meteen 'dat is een leuke juffrouw' en we kregen al snel verkering. Nu is ze al weer 65 jaar mijn echtgenote en ik moet zeggen ik heb echt genoten."

Meer berichten
 

Fotoseries