40.000 collectanten de straat op voor méér spelen

HAARLEM - Tot en met vandaag zaterdag 9 maart is de jaarlijkse Jantje Beton Collecte. Ruim 40.000 collectanten gaan langs de deuren en collecteren online om geld op te halen voor hun eigen kas en Jantje Beton. Van de opbrengst gaat 50% naar de eigen kas en 50% naar projecten van Jantje Beton.

Jantje Beton helpt verenigingen en clubs hun kas te spekken

School, huiswerk, sport, pianoles, liken, delen: kinderen krijgen het drukker en drukker. Buitenspelen is steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten.

Bovendien zijn er veel kinderen die niet lid kunnen worden van een club of vereniging. Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton hiervoor een grote collecte.

Collectanten kunnen naast huis-aan-huis collecteren ook een online collectebus inzetten om hun opbrengst te verhogen. En hiermee makkelijker vragen of andere clubleden, vrienden en familie een donatie voor hun club willen doen.

Tikkie je bent 'm! actie

Dingdong! Niemand thuis? Met de Tikkie jij bent 'm actie! kunnen collectanten vragen alsnog een donatie te doen voor hun club en iemand anders aan te tikken dit ook te doen. Fantastisch toch, als mensen elkaar aan kunnen tikken om een lokale club te steunen? Zo kan iedereen die in buurt van een collectant woont, verder weg woont of niet thuis is, helpen.

Overzicht deelnemende gemeenten

Een actueel overzicht van gemeenten waar een extra week wordt gecollecteerd, staat op jantjebeton.nl/collecte/voor-deelnemers

Meer berichten