Dammende Jeugd wint bij Joop Meure Toernooi

Algemeen
De kopborden van de DamZ! groep in actie. Links in beeld  Jelle van der Eng, René van Dusschoten, Jens Mischke (DCIJ) en Nathan Meijer (HDC) en rechts in beeld Max van Dusschoten, Angel Dittrich en Jasmine Koopman.
De kopborden van de DamZ! groep in actie. Links in beeld Jelle van der Eng, René van Dusschoten, Jens Mischke (DCIJ) en Nathan Meijer (HDC) en rechts in beeld Max van Dusschoten, Angel Dittrich en Jasmine Koopman. (Foto: Marcel Dittrich)

HAARLEM - De Haarlemse Damclub hield zaterdag 23 maart voor de elfde maal het Joop Meure Toernooi ter herinnering aan haar ere voorzitter. In clublokaal Denksportcentrum 't Spaerne aan de Spaarndamseweg 416 bonden 60 dammers en damsters van diverse speelkracht en leeftijd de strijd met elkaar aan.

Opvallend was de grote en sterke deelname van jeugdspelers. ''Met De HDC timmeren we hard aan de weg. Onze jeugd clubavond is dit seizoen van 4 naar 40 jeugdspelers gegaan en het seizoen is nog niet over," aldus jeugdleider Ferdi Uilhoorn. ''We hebben nu ongeveer evenveel meisjes en jongens op de clubavond spelen, in leeftijd variërend van 5 tot en met 17 jaar. Wij stellen onze jeugd clubavond op maandag van 18.45 tot 19.45 sinds november open voor iedereen die gratis en vrijblijvend kennis wil maken. Dat begint kijkend naar onze ledengroei bekend te worden en dat is ook de bedoeling."

Nieuw dit jaar was, dat de jeugdspelers en hun familie op de zogenaamde DamZ! DamSet speelden. Een vrolijk gekleurd dambord met magnetische schijven dat een geheel vormt met de educatieve damwebsite www.damz.nl .

Kampioen bij de aspiranten werd Jelle van der Eng uit Heerhugowaard, gevolgd door Angel Dittrich van de Haarlemse Damclub. Ondertussen finishten Max van Dusschoten en Jasmine Koopman van de Haarlemse Damclub als de beste pupil respectievelijk welp. Bij de volwassenen was René van Dusschoten (vader van) met afstand de sterkste. In de eerste klasse toonde Ferdi Uilhoorn zich de beste, terwijl de hoofdklasse een prooi was voor Jan-Maarten Koorn van Damclub IJmuiden. Winnaar van de ereklasse en daarmee van de Joop Meure wisselbeker werd de sterke Jos Eggen uit Amsterdam.

De prijswinnaars van het Joop Meure Toernooi.