(Foto: )

Rabobank Haarlem ondersteunt opnieuw het Spaarneconcert

HAARLEM - Rabobank Haarlem en Omstreken heeft op vrijdag 5 april haar handtekening gezet onder een sponsorcontract met de stichting Spaarnestad Concert. Ook nu weer ondersteunt zij daarmee dit muzikale festival aan het water dat dit jaar wordt gehouden op zaterdag 6 juli. Waren de eerste drie edities op het Spaarne, nu is er gekozen voor de Nieuwe Gracht wat tal voor voordelen biedt. Tijdens het concert zijn er optredens van Roel van Velzen, New Harlem Deluxe en het Kennemer Jeugd Orkest. Tevens zal er een ode worden gebracht de Haarlemse troubadour Lennaert Nijgh.

Rabobank Haarlem en Omstreken is voor het vierde jaar hoofdsponsor van het Spaarnestad concert. Directievoorzitter Jan Feenstra vertelt: 'Een concert aan het water past heel goed bij Haarlem. Met onze sponsorbijdrage maken we dit unieke openluchtconcert voor de bezoeker op de kades gratis toegankelijk. Een cadeau aan de inwoners van Haarlem.' Bovendien vindt Feenstra het belangrijk dat er een podium wordt geboden aan jong talent.

Dat laatste punt wordt volledig ingevuld door het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) en New Harlem Deluxe. New Harlem Deluxe is een 20-koppige bigband onder leiding van Lorenzo Mignacca. De bigband is in 2009 opgericht en heeft ondertussen aardig wat podium ervaring opgedaan. Zo heeft de bigband op het North Sea Jazz festival 2015 gestaan en zijn ze elk jaar een graag geziene gast op Haarlem Jazz.

Ook dit jaar is het KJO het middelpunt van het concert de bijzondere sfeer en het grote aantal enthousiaste luisteraars op de kade en in de bootjes maken er elk jaar een unieke beleving van. Ook dit jaar bieden zij een bijzonder programma rond het thema Musical/ Opera/ Operette en zullen de toeschouwers verrassen met veel bekende en beroemde melodieën.

Twee jaar geleden kreeg Astrid Nijgh iedereen aan het zingen en dansen, en dat gaan we op veler verzoek herhalen. Ook nu weer met songs van Boudewijn de Groot en Lennart Nijgh. Als afsluiting van het concert zal Roel van Velzen met zijn band samen met het KJO de avond optreden om er een spetterend en eigentijds slotakkoord te verzorgen.

Meer berichten