Suppen bij de Molenplas.
Suppen bij de Molenplas. ((Foto: Benny Jansen))

NK Stand Up Paddle Distance

HAARLEM - Zaterdag 20 april organiseert de Haarlemse Kanovereniging het OPEN NK SUP Distance. Het is de eerste race uit een serie van 5 individuele evenementen die gezamenlijk de Nederlandse titel zullen bepalen. Tevens dient deze race als kwalificatie voor het WK SUP. De top 3 vrouwen van het SUP NK Distance van 2018 (Petronella van Malsen, Emma Reijmerink en Ella Oesterholt) allen woonachtig regio Haarlem, zullen ook in 2019 weer deelnemen en strijden om de titel!

"19,5 km suppen door Haarlem"

Race en afstandDe wedstrijd bestaat uit het klassieke 'Rondje Haarlem', beter bekend als de Molentocht. De start vanaf de Haarlemse Kanovereniging richting het noorden over het Spaarne door de stad, langs de Mooie Nel, de Liede en de Ringvaart om dan via het Spaarne terug te keren naar de finish bij de Haarlemse Kanovereniging!! De totale afstand is circa 19,5 km.

Naast Stand Up Paddelaars doen er ook surf skiërs en prone peddelaars mee. In totaal gaan er ruim 50 peddelaars van start.
Het NK SUP Distance in Haarlem wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Mistral, Surfsports Castricum, Vitaminstore Haarlem, Club Spaarne en Sweetwater Brewing Company.

De Haarlemse Kanovereniging is al meer dan 80 jaar actief op de Haarlemse wateren. Sinds een aantal jaar is er vanuit de vereniging ook een groep Stand up paddlers, ofwel suppers actief. Tevens worden er wekelijkse sup trainingssessies georganiseerd!

Dit jaar worden er nog diverse wedstrijden voor het NK gehouden. Op 11 mei vindt er een race plaats in Leeuwarden, op 26 mei in Loosdrecht. Op 25 augustus bij Jachthaven Bruinisse en op 29 september in Vinkeveen.

Meer berichten
 

Fotoseries