Winkelcentrum Schalkwijk goes Jazz met Het Isla van Hout Trio

Uitgaan
Het Isla van Hout trio.
Het Isla van Hout trio. (Foto:PR )

HAARLEM - Op zondag 28 april zal het tweede concert plaatsvinden in de serie Schalkwijk goes Jazz. Ook voor dit concert zullen talentvolle jonge musici een staaltje van hun kunnen laten horen en zien: Het Isla van Hout Trio.

Isla van Hout is in 1996 in België geboren en begon haar muzikale loopbaan op twaalfjarige leeftijd met muzieklessen aan de muziekschool in Bree. Twee jaar later is ze naar de opleiding kunsthumanoria Musart in Hasselt gegaan met als hoofdrichting klassiek piano. Maar de interesse voor de jazz was al begonnen en niet veel later heeft Isla de beslissing genomen om over te stappen naar het hoofdvak jazz zang.

Momenteel studeert Isla aan het Conservatorium van Amsterdam voor haar master. Samen met Jetse de Jong op piano en Tijs Klaassen op contrabas probeert ze een eigen draai te geven aan het jazz en blues repertoire. Dat resulteert in een leuke mix van bekende jazzstukken en blues en soul classics. Sinds kort schrijven ze ook hun eigen muziek waarbij de tekst, gebaseerd op de eigen ervaringen, centraal staat. Aangevuld met de bluesy klanken van Jetse en de groovy bas van Tijs belooft het concert een prettige invulling van de zondagmiddag te geven.

Het concert begint om 14.00 uur en zal plaatsvinden op het plein voor de voormalige V&D in het winkelcentrum Schalkwijk. De toegang is gratis.

Volgende concerten in Haarlem, Schalkwijk:

12 mei Elizaveta Agrefenina (sopraan) en Satomi Chihava (piano) 11.45 Ontmoetingskerk

25 mei Schalkwijk Klassiek met Joanna Rotberg, piano 13.00

Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met het winkelcentrum Schalkwijk, Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk(SCAS) en het Conservatorium te Amsterdam en Codarts Rotterdam