Heerlijk om ook buiten een zithoek te hebben.
Heerlijk om ook buiten een zithoek te hebben. ((Foto: PR SIG ))

Opening koffiehoek/buurtwinkel bij wijkcentrum De Fjord, Haarlem-Noord

HAARLEM - Wijkcentrum De Fjord aan de Paul Krugerkade in Haarlem-Noord is uitgebreid met een buurtwinkel annex koffiehoek/terras. Het gaat om een nieuw dagbestedingsproject van stichting SIG, organisatie voor mensen met een beperking. Wethouder Marie Thérèse Meijs verrichtte woensdag 17 april samen met SIG-directeur Jan Kroft de officiële opening bij De Fjord.

Koffiehoek/buurtcentrum moet voor meer aanloop zorgen

De buurtwinkel en de koffiehoek, met ruim terras, krijgen een (wijk)ontmoetingsfunctie. Voor gebruikers/bezoekers van wijkcentrum De Fjord en voor oudere wijkbewoners, maar ook voor klanten van de nabijgelegen winkels (winkelcentrum Cronjé, Vomar en Action). Ook ouders die hun kinderen naar de nabijgelegen kinderopvang brengen of in het aangrenzende Nelson Mandelapark laten spelen, kunnen in de koffiehoek nog even wat komen drinken.

De nieuwe Buurtwinkel de Fjord, onderdeel van de koffiehoek, is een dienstencentrum, waar wijkbewoners met vragen op het gebied van wonen, welzijn en ouderenzorg en aanvragen voor klusjes in en om het huis terecht kunnen. Omdat binnen wijkcentrum De Fjord diverse zorg- en welzijnsorganisaties samenwerken (SIG, Haarlem Effect, EcoSol Effect, Zorgbalans) kunnen veel vragen direct naar de juiste organisatie/persoon worden doorgespeeld.

De nieuwe buurtwinkel/koffiehoek in het wijkcentrum past in de wijkgerichte, verbindende rol die De Fjord wil vervullen. Niet alleen de gemeente gaf er alle steun aan, ook het Oranje Fonds maakte het met een donatie mogelijk. De koffiehoek/buurtwinkel is het derde dagbestedingsproject van de SIG in De Fjord. Ook organiseert de SIG hier in samenwerking met welzijnsorganisatie Haarlem Effect een wekelijkse open maaltijd voor wijkbewoners (Stamtafel).

Meer berichten
 

Fotoseries