Kom ook langs bij Teylers Museum.
Kom ook langs bij Teylers Museum. ((Foto: Bibi Veth))

500ste sterfdag Leonardo Da Vinci; Rondleidingen in Teylers Museum

HAARLEM - Het is vandaag 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci overleed. In dit Da Vinci-jaar worden overal ter wereld tentoonstellingen georganiseerd over de legendarische kunstenaar. Teylers Museum gaf vorig najaar de aftrap met een tentoonstelling vol prachtige tekeningen van de meester en zijn navolgers, die door meer dan honderdduizend mensen werd bezocht. Van 2 t/m 5 mei staat Teylers Museum met speciale rondleidingen nog even stil bij Leonardo's sterfdag.

If Leonardo would have been in Teylers Museum, he would have been in heaven

"It's just the perfect temple for art and science," zei Leonardo-biograaf Walter Isaacson bij zijn bezoek aan Teylers. Leonardo was een grenzeloos nieuwsgierig uitvinder, onderzoeker én kunstenaar. In zijn beroemde notitieboeken heeft hij duizenden pagina's volgeschreven en volgetekend over de meest uiteenlopende onderwerpen. Hoe zou Leonardo naar de fossielen, gesteenten en instrumenten uit de collectie van Teylers hebben gekeken?

Tijdens de speciale rondleidingen neemt de rondleider de bezoekers ook mee naar de bibliotheek, die normaal niet vrij toegankelijk is. De rondleidingen zijn van 2 t/m 5 mei van 14.00 uur tot 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk, bij de kassa zijn op de dag zelf gratis tickets te krijgen (exclusief een geldig toegangsbewijs voor het museum).

Meer berichten