Werd je niet nat van de regen dan werd je het wel van dit experiment. Het Kenaupark werd druk bezocht door vele gezinnen.
Werd je niet nat van de regen dan werd je het wel van dit experiment. Het Kenaupark werd druk bezocht door vele gezinnen. ((Foto: Franklin van der Erf))

Muzikaal en Oranjegezind

HAARLEM - Het was nat, koud, winderig en guur. Toch wisten vele Haarlemmers op Koningsdag de weg naar buiten te vinden. Vooral na de live-uitzending van Koningsdag in Amersfoort, namen velen de fiets of de benenwagen naar een van de Haarlemse parken, de vrijmarkt, of muziekpodia.

"Het is altijd leuk om tijdens zo'n dag lekker door de stad te dwalen," vertelt Franklin van der Erf, fotograaf van de Haarlemse Popscene on tour. Er is zoveel te zien en te horen, slechts op één plek staan is bij lange na niet voldoende."

Bij het Kenaupark traden de winnaars op van HIT in de categorieën singer-song writer optraden. Het is leuk om te zien dat ze op een buitenpodia net zo goed zijn als binnen in een popzaal. Regen of niet, ze lieten zich er niet door van de wijs brengen."

In het centrum waren ondanks de slechte weersvoorspelling toch aardig wat mensen op de been. Traditiegetrouw liggen de grote straten in het centrum vol met kleden en zeil waar volwassenen en kinderen hun hele hebben en houwen hebben uitgestald. Kijken, kijken, niet kopen, of toch eerst afdingen?

Ondanks de regen en frisse wind beleefde Haarlem een mooie Koningsdag. Op naar volgend jaar.

Meer berichten