EUT smaakte naar meer.
EUT smaakte naar meer. ((Foto: Onno Hulshof))

Zon, bier en trillende bassen maken Bevrijdingspop Haarlem 2019 compleet

HAARLEM - Met 115.000 bezoekers is de organisatie tevreden over het bezoekersaantal van Bevrijdingspop Haarlem 2019. Ondanks de natte voorspellingen bleef het droog en liet de zon zich flink zien.

De opening met YouTuber Kalvijn trok direct grote aantallen kinderen naar het Jupilerpodium. Andere opvallende optredens waren de energieke show van Jett Rebel, de terugkeer van Van Dik Hout na 25 jaar op het Bevrijdingspop-podium en natuurlijk de uitsmijters van het Houtpodium, zoals Miss Montreal, Fun Lovin' Criminals en Ronnie Flex Deuxperience. Ambassadeur van de Vrijheid Sam Feldt arriveerde per luchtmachthelikopter en draaide een weergaloze set.

Een eervolle vermelding gaat uit naar tolken Nederlandse gebarentaal Mirjam Stolk en Ruth Krooshof die op swingende wijze op de projectieschermen hun versies van verschillende acts opvoerden. Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Op het festivalterrein was volop aandacht voor de thematische 'blikopeners' van bevrijdingsdag. Aanwezige 'levende boeken' werden grif uitgeleend, het theaterstuk 'Back to Back' van DeGastenmaakte indruk en Democratie op de dansvloer was dé hit in het themagebied.

Fotograaf Rowin van Diest liep door de Haarlemmerhout en heeft de hele dag foto's gemaakt. Kijk snel online op deze link en spot jezelf!

Meer berichten