(Foto: PR )

Ontdekkingstocht door de Vijfhoek met portretten van buurtbewoners

HAARLEM - De kop is eraf. De expositie 'Gezichten van de 5hoek' is vrijdag 3 mei in Café de Vijfhoek op feestelijke wijze door Puntdichter en buurtgenoot Jan J. Pieterse geopend. Leuk voor buurtbewoners en daarbuiten. Pak een routekaart en ga op ontdekkingstocht door de wijk om alle portretten van de Vijfhoekers te bewonderen.

'Gezichten van de 5hoek' is een fotoproject waarin ruim 200 buurtbewoners en ondernemers uit de Vijfhoek zijn geportretteerd voor de deur van hun huis en bedrijf. Al deze portretten hangen kris kras door de hele Vijfhoek achter ramen en etalages. Het project brengt verschillende generaties bewoners in beeld en bij elkaar en is een cadeau van de initiatiefnemers Lies Nederstigt, Mirjam Touw en Marleen Zwartkruis aan hun buurt waarin saamhorigheid en betrokkenheid belangrijk zijn.De foto's zullen tot en met 17 mei blijven hangen in de wijk.

'Gezichten van de 5hoek' is een initiatief van Vijfhoekers Lies Nederstigt, Mirjam Touw en Marleen Zwartkruis.

Mirjam regelt de afspraken en houdt de administratie bij. Samen met Lies gaat ze op pad om de bewoners en werkers van de Vijfhoek te fotograferen en anderen te motiveren om mee te doen. Lies Nederstigt is een gedreven amateurfotograaf en al jaren lid van Fotogroep Haarlem. Lies maakt de foto's en bewerkt ze voor de geplande expositie en de website. Marleen Zwartkruis is zeer ervaren in het opzetten van projecten en het werken met de social media. Marleen beheert de website en zorgt ervoor dat er regelmatig nieuwe portretten op geplaatst worden.

Meer berichten