(Foto:Anneke Mensink)

Drop-inn start met Chef Debuut

HAARLEM - Stichting Drop-Inn ondersteunt jongeren in de leeftijd van 15 tot 30 jaar bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten en kwaliteiten. De jongeren met wie Drop-Inn samenwerkt krijgen vanuit hun huidige situatie nauwelijks de kans om zichzelf volledig te ontplooien en te ontwikkelen. Drop-Inn zorgt al ruim 13 jaar voor meer structuur en positiviteit in de levens van de jongeren.

Het nieuwste project heet Chef Debuut: een sociaal kookproject waar verbinding tussen jongeren, buurtbewoners, bedrijven en organisaties centraal staat. De jongeren, uit Haarlem (en omgeving), volgen op de donderdagen eerst de inspirerende en leerzame Talent Oriëntatie Training, waarbij zij hun sterke kanten ontdekken en oefeningen doen waarbij zelfredzaamheid en assertiviteit aan de orde komen. Door een positief zelfbeeld is het makkelijker om de stap te zetten naar een actieve en betrokken rol in de maatschappij.

Na de training, op dezelfde dag, gaan de jongeren, onder begeleiding van een ervaren kok, een heerlijke maaltijd maken voor de gasten, die vanaf 17.30 uur welkom worden geheten door de jongeren. Dit alles vindt plaats in het sfeervolle Badhuis Leidseplein 49 in Haarlem. Na het eten vertelt een van de jongeren wat zijn/haar hobby's zijn, hoe ze de toekomst zien en waar ze graag hulp bij zouden willen.

Nieuwe kansen

Vanaf 16 mei wordt gestart met een nieuwe groep jongeren (maximaal 10 jongeren). Jongeren tussen tussen de 15 en 30 jaar die wonen in Haarlem of omgeving zijn welkom. Wil je jouw sterke kanten en toekomstmogelijkheden verder ontwikkelen en kun je hulp daarbij gebruiken? Elk project waaraan jij deelneemt wordt afgesloten met een certificaat.

Thera Smitt, projectleider van Chef Debuut, is te bereiken via: thera@stichtingdropinn.nl of op tel: 06-13237520.

Meer berichten