Six en Joah met een mantelzorgster, op de achtergrond zangjuf Jessica van Noord.
Six en Joah met een mantelzorgster, op de achtergrond zangjuf Jessica van Noord. ((Foto: Onno Hulshof))

Kinderen zingen voor ouderen in Janskliniek

Door Willem Brand

HAARLEM - Six en Joah, twee 'Kringzingers' van basisschool de Kring krijgen dikke complimenten na een optreden van een zestigkoppig kinderkoor in de Janskliniek. Onder leiding van Jessica van Noord hebben kinderen van groep drie de afgelopen weken hard geoefend voor het optreden op donderdag 9 mei en met succes.

Opgekikkerd

"Wat was dit gezellig zeg en wat hebben jullie mooi gezongen, iedereen is er helemaal van opgekikkerd," zegt een mantelzorgster na afloop. De bewoners hadden vrolijk meegeklapt en meegezongen. 'In Haarlem staat een huis van je tjingela, tjingela hopsasa!' "Heerlijk al die pure kindertjes met hun enthousiasme. Dan voel je je weer kind." Mooi dat jong en oud zo samen kunnen komen, vond zangjuf Jessica.

Anti-pestliedje

En daaraan toevoegend: "Gewoon altijd lekker blijven zingen en de juf die zegt altijd: Het gaat om wat je samen bindt en niet om wat je scheidt." Die laatste zin komt uit een anti-pestliedje van Joop Visser, dat de kinderen ook zongen. Zo is dat. Slot van het liedje? De kinderen huppelen vrolijk met een ijsje in een lange rij terug naar school. Buikje gevuld en iedereen is tevreden. Waar een paar uurtjes zingen wel niet goed voor is.

Meer berichten
 

Fotoseries