Buurtbloemetjes werden uitgereikt aan buurtbewoners.
Buurtbloemetjes werden uitgereikt aan buurtbewoners. ((Foto: PR))

Zeventig Buurbloemetjes uitgereikt aan buurtbewoners

HAARLEM - Maar liefst 70 buurtbewoners rondom de Paul Krugerkade werden dinsdag 14 mei, waar buurtcentrum De Fjord is gevestigd, blij gemaakt met een Buurbloemetje. Een deel van de bewoners kwam die middag zelf naar de Fjord om een fleurige bos uit te reiken of te ontvangen. De bewoners die op welke reden dan ook niet konden komen kregen het bloemetje nabezorgd.

De motieven om je buurman of buurvrouw een bloemetje te gunnen waren divers. Zo kwamen er antwoorden binnen als; Ze heeft altijd lekkere dropjes of, hij zij altijd de rolcontainer voor mij op de stoep. Maar vooral de mensen die het emotioneel zwaar hebben kregen een buurtbloemetje uitgereikt.

Zo is er een mevrouw al enige tijd weduwe en voedt zij haar kinderen alleen op. Een andere meneer heeft een zwaar jaar gehad door zijn ziekte en iemand is mantelzorger en zorgt al twee jaar voor zijn zieke vrouw.

Verbinding in de wijk

Het team Buurbloemetje ziet deze actie als een prachtige mogelijkheid om voor meer verbinding te zorgen in de wijken rondom De Fjord. Dat er heel veel aan elkaar gedacht wordt en naar elkaar wordt omgekeken in de Patrimoniumbuurt en de Transvaalbuurt bleek uit de diverse motieven.

Het Buurbloemetje rondom De Fjord is een initiatief van Haarlem Effect, Tandem: Centrum voor mantelzorg, Sociaal Wijkteam Noord-Zuid, Zorgbalans en Burennetwerk Haarlem. Eerder werd deze actie gehouden in de Slachthuisbuurt en het Rozenprieel.

Meer berichten
 

Fotoseries