Motorhuis viert 100-jarig bestaan

De medewerkers van Motorhuis.
De medewerkers van Motorhuis. ((Foto: PR))

HAARLEM - Het is een bijzonder jaar voor Motorhuis. Op 2 juni bestaat het van oorsprong Leidse automobielbedrijf namelijk precies 100 jaar. En dan jubileren dit jaar óók nog eens twee van de vijf merken die het bedrijf in zijn verschillende vestigingen voert: Opel bestaat 120 jaar; Citroën 100 jaar.

Feest voor bedrijf én merken

In een klein pandje aan een gracht begon het in 1919 allemaal. Nederland telde toen in totaal pas 7.000 auto's, maar voor de oprichters van Motorhuis (4 broers uit één gezin) was het duidelijk: dat gaan er nog veel meer worden.

Ze kregen gelijk: inmiddels benadert ons land de 10 miljoen auto's. En Motorhuis groeide mee. Al ruim 60 jaar is het bedrijf hét gezicht van Opel. Begin deze eeuw kwam daar Citroën bij, later gevolgd door Fiat, Alfa Romeo en Jeep.

Werkgelegenheid

Motorhuis kent inmiddels 19 vestigingen in Noord- en Zuid-Holland en biedt werkgelegenheid aan zo'n 400 mensen. Het bedrijf maakt deel uit van de Spuigroep waartoe onder meer ook MultiLease (leasing), Europcar (autoverhuur), Autoschadehuis (schadeherstel) en Achilles (tankstations) behoren.

Klantendag

Op zaterdag 18 mei vond in de showroom aan de Haarlemse Grijpensteinweg 10 in Haarlem een feestelijke klantendag plaats. Die vormde het startsein voor een jubileumviering met vele mooie verkoopacties en aanbiedingen gedurende de rest van het jaar.

Meer berichten
 

Fotoseries