Een laadpaal voor boten bij Molen de Adriaan.
Een laadpaal voor boten bij Molen de Adriaan. ((Foto: Jurriaan Hoefsmit))

Haarlem heeft oplaadpunten voor elektrische boten

HAARLEM - Naast auto's kunnen voortaan ook elektrische boten in Haarlem opgeladen worden. Per 1 juni zijn er zeven laadpalen geplaatst langs vaarroutes waar veel boten varen.

Wethouder duurzaamheid Robbert Berkhout: "Haarlem werkt aan een groene, schone en duurzame stad. Ook op en aan het water. Varend in een boot door het Spaarne is extra goed te zien hoe aantrekkelijk onze stad is. Het is belangrijk om Haarlem ook in de toekomst een duurzame vaarstad te laten zijn. Met de nieuwe laadpalen voor elektrische boten zet Haarlem een stap in de goede richting. Haarlemmers kunnen hierdoor ook makkelijker de overstap naar elektrisch varen maken. En het is een warm welkom voor bezoekers met een elektrische boot aan onze stad."

Langs vaarroutes

Een voordeel van elektrisch varen is dat de boten geen geluid maken en geen stank veroorzaken. De elektrische palen zijn geplaatst langs routes waar veel boten varen. Bezoekers en Haarlemmers met een boot kunnen hun accu's tijdens een vaartocht door Haarlem opladen. Gedurende de laadtijd mag je de boot afmeren om bij de laadpaal op te laden. De laadpalen zijn mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland.

Laden met app

Met de app van Aanuit.net kunnen bootvaarders laden, te downloaden via de App Store en Google Play. Gebruikers melden zich daar aan, loggen in om te laden en ontvangen achteraf een factuur.

Waar zijn de elektrische laadpalen voor boten?

Jan Gijzenpad, vlakbij het voormalige Haarlem-stadion

Disselkade, bij molen De Adriaan

Kinderhuisvest, bij de Zijlbrug

Raaks, ter hoogte van de bioscoop

Raamvest, bij de Stadsschouwburg

Kampervest, bij de Eendjesbrug

Amerikavaart, bij het Lintumpad

Meer berichten
 

Fotoseries