Tekenmoment Blauwe Wetering door Luigi Prins van Cobraspen Groep en Floor Roduner, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Haarlem.
Tekenmoment Blauwe Wetering door Luigi Prins van Cobraspen Groep en Floor Roduner, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Haarlem. ((Foto: Roos Trommelen))

Nieuwbouwproject Blauwe Wetering klimaatneutraal opgeleverd

HAARLEM - Ontwikkelaar Cobraspen Groep en de gemeente Haarlem hebben bij de stand van de Dutch Green Building Council op vastgoedbeurs PROVADA de handtekening gezet onder de Anterieure Overeenkomst voor nieuwbouwproject Blauwe Wetering. Het betreft de realisatie van 430 klimaatneutrale appartementen die nagenoeg voldoen aan de 'nul op de meter'. Cobraspen Groep zet zo samen met de gemeente Haarlem een belangrijke stap naar het ontwikkelen van meer duurzame woningen, die voldoen aan de eisen van de Parijse klimaatdoelstellingen van 2040.

CO2-neutraal wonen uitgangspunt voor 430 nieuwe Haarlemse appartementen

"Wij zijn trots dat we samen met Cobraspen Groep als een van de eerste gemeenten een belangrijke stap zetten naar het verduurzamen van bestaande gebouwen", aldus Floor Roduner, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Haarlem. "Het nieuwbouwproject Blauwe Wetering sluit goed aan bij de duurzaamheidsambitie waar we als gemeente voor staan. Cobraspen Groep is een ontwikkelaar die afgelopen decennia al veel heeft betekend voor Haarlem. Door eerder uitgevoerde renovatieprojecten is veel historisch erfgoed behouden gebleven waarbij vanaf nu ook duurzaamheid een grote rol gaat spelen.

Maximale opbrengst

Bij een 'nul op de meter'-woning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energie-opwekkende voorzieningen. Het project Blauwe Wetering aan de Richard Holkade biedt ruimte aan 430 appartementen, variërend in grootte van 40 m2 tot 85 m2. Door het complex uit te rusten met verschillende duurzame installaties en zonnepanelen wordt de CO2-uitstoot tot een minimum beperkt bij een maximale opbrengst van kWh/m2.

Aangenaam Wandelklimaat

Het complex biedt ruimte voor centrale faciliteiten, zoals een ontmoetingsruimte met horeca en flexwerkplekken. Ook komen er sportfaciliteiten en een wasserette. Fietsen en lopen zijn als vanzelfsprekend door de opzet van het project. Er komt een inpandige, ruime gemakkelijk toegankelijke fietsenstalling en er ontstaat een aangenaam wandelklimaat rond de woningen. Het parkeren vindt volledig plaats op eigen terrein in de ondergrondse parkeergarage. Ook is voorzien in een concept waarbij auto's gedeeld worden; meerdere huishoudens maken gebruik van één auto.

Meer berichten
 

Fotoseries