Jonge activist met albinisme uit Tanzania bezoekt Nederland

Gilbert Andrew uit Tanzania (links)
Gilbert Andrew uit Tanzania (links) ((Foto: PR))

HAARLEM - Gilbert Andrews is in Nederland. Deze 21-jarige Tanzaniaan heeft albinisme en is daarom zijn leven niet zeker. Hij bezoekt ons land op uitnodiging van Amnesty International om de rechten van mensen met albinisme onder de aandacht te brengen.

Op vrijdag 14 juni bezoekt hij groep 6C (9-10 jaar) van de Dreefschool in Haarlem. Hij gaat in gesprek met de leerlingen, ze gaan samen een actie doen voor kinderen met albinisme in Tanzania en er zal een kunstwerk overhandigd worden door de leerlingen aan Gilbert.

Wie is Gilbert Andrews

Gilbert is 20 jaar en woont in Tanzania. Gilbert ziet er wat anders uit dan de rest van zijn familie, hij heeft namelijk albinisme. Mensen met albinisme missen pigment waardoor huid en haren heel licht zijn. In Tanzania denken sommige mensen dat mensen met albinisme over magische krachten beschikken. Dat is natuurlijk onzin, maar de gevolgen zijn groot. Kinderen worden ontvoerd en het komt ook voor dat een hand, arm of been wordt afgehakt. Er worden zelfs kinderen vermoord vanwege hun botten. Daarom hebben ze extra bescherming nodig. Gilbert gaat op pad om mensen voor te lichten over albinisme. Daarmee wilt hij voorkomen dat nog meer mensen met albinisme, slachtoffer worden van geweld. Gilbert is dus een echte BRAVE-activist!

Meer berichten
 

Fotoseries