Henk Hagemeijer bedwingt de Euromast.
Henk Hagemeijer bedwingt de Euromast. ((Foto: PR))

Abseilend de Euromast af

SPAARNDAM - Zijn leeftijd is geen belemmering, integendeel. De Spaarndammer Henk Hagemeijer, afgelopen weekend 81 geworden, houdt wel van spanning en avontuur. Niets is hem te dol. Ballonvaren, parachutespringen, paragliden... Henk heeft het gedaan. Nu is het de beurt om te abseilen. Nadat hij vorig jaar de Euromast bedongen had wilde Henk het nogmaals doen. Zaterdag was de grote dag, op naar de Euromast.

81-jarige Spaarndammer houdt van avontuur in zijn leven

"Ik ben altijd actief geweest en dat blijf ik ook. Het is een manier van leven,'' zegt Henk thuis in zijn woning waar hij al 47 jaar met zijn vrouw woont. Vier keer in de week stapt hij om 04.45 uur zijn bed uit om een rondje te gaan hardlopen. Daarnaast traint hij drie keer per week op de hometrainer. Met zijn favoriete muziek trapt Henk zijn programma, wat drie kwartier duurt, af om daarna de dag te beginnen.

Een mooie dag

"Het is mijn manier van leven. Als ik niet loop word ik gedurende de dag rusteloos." Zijn vrouw kan het alleen maar beamen. "Zolang als ik Henk ken houdt hij van beweging, spanning en avontuur. Als Henk opstaat draai ik me nog even om," zegt zijn vrouw lachend. Hij is al tijden met pensioen, maar ook tijdens zijn werk was de Spaarndammer actief. "Ik rende vaak een rondje na het werk. Stoom afblazen zeg maar. Het geeft me rust en voldoening. Daarna een hapje eten, dan heb ik een mooie dag."

Zelfs kapotte heupen kunnen Henk niet stoppen met sporten. "Ik kreeg 12 jaar geleden twee nieuwe heupen. Ik vroeg aan de dokter of ik nog kon rennen. Hij zei, ja graag zelfs. Drie maanden later begon ik alweer met trainen." Samen met zijn kleindochters beleeft de 81-jarige vele avonturen. "Ballonvaren was heel mooi, en parachutespringen was geweldig. Wat ik ook fantastisch vind is duiken. Ik heb mijn brevet gehaald en mooie duiken gemaakt. Abseilen is ook een hele onderneming maar wat is dat leuk.''

Bouwens

Afgelopen zaterdag vierde Henk zijn verjaardag. Met familie werd de Euromast bezocht en was er koffie met gebak. Daarna was het de beurt aan Henk en zijn kleindochters om te gaan abseilen. Dit avontuur werd betaald door Bouwens, eigenaar van Albert Heijn in Spaarndam. "Ik word ook door hen gesponsord," vertelt Henk trots. Zijn outfit, schoenen vaak de inschrijving van een event wordt door Bouwens betaald. "Ja als je zoveel loopt als ik dan is het mooie reclame.''

Meer berichten